De omgeving
Hondón de las Nieves is een schitterend dorpje gelegen in het Crevillente-gebergte in de provincie Alicante, ongeveer 30 autominuten vanaf het vliegveld El Altet van Alicante.
Het is een authentiek agrarisch dorp met ongeveer 2.000 inwoners. Bekend zijn de Fiestas Patronales.
Rondom uw accommodatie liggen uitgebreide wijngaarden en boomgaarden met amandel- en olijfbomen. De variatie aan flora en fauna is groot.

Een wandeling door de straatjes van Hondón de las Nieves geeft u het echte Spanje gevoel. Karakteristieke gebouwen zijn o.a. het gemeentehuis (ayuntamiento) en La Iglesia parroquial (parochiehuis van de katholieke kerk) uit 1746.
Hondón de las Nieves heeft 2 bodega's waar men wijn uit het vat kan proeven en tegen een zéér schappelijke prijs wijn uit het vat kan kopen. Een bezoek aan het wijnmuzeumpje in de bodega Cerda is de moeite waard.
Hondón de las Nieves heeft diverse leuke winkels, terrassen en restaurants. En  2 maal per week is er een kleine gezellige markt.
Na een wandeling door het dorp of een bezoek aan de markt is het lekker uitblazen, onder het genot van een drankje en wat tapas op het dorpsplein met zijn gezellige terrassen.

U bevindt zich ruim een halfuur vanaf de stranden van de Costa Blanca en middenin een prachtig wandel en fietsgebied. Houdt u van natuur, rust, ruimte en van een heerlijk klimaat? Dan bent u in de Hondon vallei op de juiste vakantieplaats. Wilt u af en toe naar het strand of de drukte van de stad? Dan bent u daar met de auto in ongeveer een halfuur.
Eén van de vele amandelboomgaarden.

Landschap omgeving Macisvenda.Pad door de rambla.Waterval in de Río Chicamo

Ruïne buiten Hondon de los Frailes.Door eeuwenlange regen utgesleten wand nabij La Umbrië.


Geniet bijna iedere dag van een schitterende zonsondergang

Vergezicht vanaf Mont Vella, zo´n 850 meter hoog.Doorkijkje in de straatjes van Hondón de las Nieves.
Het dorpsplein van Hondón de las Nieves.Amandelbloesem
De druiven zijn bijna rijp